Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpuntsnijpunt met de assen bij vierdegraadsfunctie

Hey!

Het lukt me maar niet om Horner toe te passen bij deze oefening:

9 + 8x2 - x4

omgeschreven als -x4 + 0 + 8x2 + 9

via mijn grm heb ik gevonden dat het cijfer 3 (deler van 9) 0 utkomt, maar toen ik horner deed kwam ik geen 0 uit? En ik gebruikte ook de hulpje voor horner op deze site.

-1 0 8 9
3 -3 -9 -3
-1 -3 -1 6

op mijn grm typte ik dit: -34+0+8·32+9 = 0

Als ik de nulounten niet kan vinden, hoe moet ik het dan met de snijpunten van de assen het doen?

aub help me!

Dank u!

K
3de graad ASO - dinsdag 21 augustus 2012

Antwoord

Je wilt oplossen x4 - 8x2 - 9 = 0
Noem nu eens x2 = t en het wordt t2 - 8t - 9 = 0.
De groeten aan Horner,dus!

MBL
dinsdag 21 augustus 2012

 Re: Nulpuntsnijpunt met de assen bij vierdegraadsfunctie 

©2001-2024 WisFaq