Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68179 

Re: Re: Hoe oplossen in R

En hoe werk je de machten dan uit?

Sorry hoor voor het stellen van veel vragen, maar ik moest mijn cursus van heel het schooljaar afgeven en daardoor heb ik geen enkel voorbeelden om te zoeken.

dus moet het dan zo:

0.01 = 10^-2x
0.01 = -2x*log10

en verder kom ik niet uit, want ik weet niet of ik eerste de x moet afzonderen in het tweede lid of direct de x verhuizen naar de andere lid...

Bedankt voor u tijd.

Tugba
3de graad ASO - donderdag 16 augustus 2012

Antwoord

Nogmaals: schrijf $0{,}01$ als $10^{-2}$ en bekijk dan je vergelijking nog eens. $10^{-2}=10^{-2x}$.
Als je met logaritmen werkt moet je die wel aan beide kanten nemen: $\log0{,}01 = -2x\times\log10$.

kphart
vrijdag 17 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq