Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleiden bij een breuk formule

Hallo!

Ik heb een vakantie taak gekregen voor wiskunde en met behulp van de oefeningen die we in ons cursus schreven moest ik de opgegeven oefeningen maken, maar jammer genoeg was ik 1 van de 3 die mijn cursusen van heel het schooljaar moest afgeven dus zit ik zonder wiskunde cursus. In 1 van de oefeningen moet ik de afgeleiden van deze breuk formule vinden, maar ik weet juist niet hoe? Kan u me helpen aub?

-25/72t3 + 25/6t2

Alvast bedankt!

Tugba
3de graad ASO - zaterdag 4 augustus 2012

Antwoord

Op 2. Exponentenregel kan je meer uitleg en voorbeelden vinden.

$
\begin{array}{l}
f(x) = - \frac{{25}}{{72t^3 }} + \frac{{25}}{{6t^2 }} \\
f(x) = - \frac{{25}}{{72}} \cdot t^{ - 3} + \frac{{25}}{6} \cdot t^{ - 2} \\
f'(x) = - \frac{{25}}{{72}} \cdot - 3t^{ - 4} + \frac{{25}}{6} \cdot - 2 \cdot t^{ - 3} \\
f'(x) = \frac{{25}}{{24}} \cdot t^{ - 4} - \frac{{25}}{3} \cdot t^{ - 3} \\
f'(x) = \frac{{25}}{{24t^4 }} - \frac{{25}}{{3t^3 }} \\
\end{array}
$

Hopelijk helpt dat.

WvR
zaterdag 4 augustus 2012

 Re: Afgeleiden bij een breuk formule 

©2001-2024 WisFaq