\require{AMSmath} Haakjes wegwerken De volgende opgave is lastig:a2=(e2·d2)/(1-e2)2b2=(e2·d2)/(1-e2)e$<$1Bereken c2=a2-b2 herman Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 juli 2012 Antwoord Dat lijkt me vooral een kwestie van gelijknamig maken:$\begin{array}{l} c^2 = \Large\frac{{e^2 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} - \frac{{e^2 d^2 }}{{1 - e^2 }} \\ c^2 = \Large\frac{{e^2 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} - \frac{{e^2 d^2 }}{{1 - e^2 }} \cdot \frac{{1 - e^2 }}{{1 - e^2 }} \\ c^2 = \Large\frac{{e^2 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} - \frac{{e^2 d^2 \left( {1 - e^2 } \right)}}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} \\ c^2 = \Large\frac{{e^2 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} - \frac{{e^2 d^2 - e^4 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} \\ c^2 = \Large\frac{{e^2 d^2 - e^2 d^2 + e^4 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} \\ c^2 = \Large\frac{{e^4 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} \\ \end{array}$Valt mee toch? WvR zondag 29 juli 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De volgende opgave is lastig:a2=(e2·d2)/(1-e2)2b2=(e2·d2)/(1-e2)e$<$1Bereken c2=a2-b2 herman Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 juli 2012
herman Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 juli 2012
Dat lijkt me vooral een kwestie van gelijknamig maken:$\begin{array}{l} c^2 = \Large\frac{{e^2 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} - \frac{{e^2 d^2 }}{{1 - e^2 }} \\ c^2 = \Large\frac{{e^2 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} - \frac{{e^2 d^2 }}{{1 - e^2 }} \cdot \frac{{1 - e^2 }}{{1 - e^2 }} \\ c^2 = \Large\frac{{e^2 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} - \frac{{e^2 d^2 \left( {1 - e^2 } \right)}}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} \\ c^2 = \Large\frac{{e^2 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} - \frac{{e^2 d^2 - e^4 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} \\ c^2 = \Large\frac{{e^2 d^2 - e^2 d^2 + e^4 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} \\ c^2 = \Large\frac{{e^4 d^2 }}{{\left( {1 - e^2 } \right)^2 }} \\ \end{array}$Valt mee toch? WvR zondag 29 juli 2012
WvR zondag 29 juli 2012
©2001-2024 WisFaq