Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiëel functievoorschrift

Een exponentiële functie is g(t). Gegeven is g(1)=20 en g(3)=12. Nu moet ik het functievoorschrift bepalen van g(t). De formule daarvoor is y=ax2+bx+c. Ik moet nu a, b en c uitzoeken om x=1 en x=3 te kunnen invullen met als uitkomst 20 en 12.

Ik kom niet verder dan dat a een negatief getal moet zijn. (Als dat al klopt...)

Hoe moet ik dit oplossen?

Kyra v
Student hbo - vrijdag 27 juli 2012

Antwoord

Een exponentiële functie heeft als voorschrift g(t)=b·gt. Helpt dat?

WvR
vrijdag 27 juli 2012

 Re: Exponentiëel functievoorschrift 

©2001-2025 WisFaq