Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68029 

Re: Valbeweging

De gegeven informatie is de valbeweging dus s= gt2/2
met g = 9,81m/s2 is de valbeweging van een steen. Dus moet ik a (snelheid) in functie van de tijd zo oplossen?

s = 9,812/2

Ik moet ook de versnelling daarvan berekenen in functie van de tijd.

en moet ik het als volgt berekenen?

De antwoord van snelheid * 9,81/2 ?

Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.

Lalal
3de graad ASO - dinsdag 24 juli 2012

Antwoord

De snelheid is v = gt en de versnelling is a = g.
Je krijgt ze door herhaald de afgeleide te nemen.

Als de steen van 508 meter valt, dan kun je de valtijd berekenen met 508 = 1/2*9,81*t2
Als je de t dan hebt, dan heb je met de snelheidsformule ook de snelheid op dat moment.

MBL
dinsdag 24 juli 2012

©2001-2024 WisFaq