Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Valbeweging

Hallo!

Ik zit vast bij deze vraag. Ik moest deze jaar mijn cursus afgeven dus ik heb geen enkel voorbeelden.

s= gt2/2 met g = 9,81/s2

a) Bereken de gemiddelde snelheid over de hele rit.
b) Als je een steentje laat vallen van de toren van de Tapel Financial Tower (hoogte 508m), met welke snelheid valt die dan op de grond?
Zet het resultaat om in km/u

vraagje over a: ik weet niet meer hoe ik de snelheid v moet toepassen op de gegeven informatie en de versnelling juist dezelfde probleem.

vraagje over b: Wat moet er gebeuren,welke bewerkingen.

Bedankt voor uw antwoord!

Er was geen onderdeel voor snelheid/versnelling

Lala
3de graad ASO - maandag 23 juli 2012

Antwoord

De eerste vraag kan ik niet beantwoorden omdat je niets aangeeft over de duur van de rit. Of bedoelt men iets anders met de vraag?
In elk geval is de formule voor de snelheid v gegeven door v = gt.

Bedenk bij de tweede vraag dat je de valtijd weet via de s-formule.
Als de steen op de grond is gearriveerd, is s = 508. Door deze s-waarde in de formule in te vullen, weet je de t.
De formule voor v geeft daarna de snelheid in m/sec.
Door te gebruiken dat 1km = 1000 m en 1 uur = 3600 sec. kun je dat wel omzetten, denk ik.

MBL
maandag 23 juli 2012

 Re: Valbeweging  

©2001-2024 WisFaq