Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67984 

Re: Middelpuntshoek berekenen in excel

geachte,

Ik versta uw uitleg niet (sorry)
Bijvoorbeeld KOORDlengte is 20 meter (punt a tot b) , booghoogte is 5 meter.
Ik wil aleen deze 2 gegevens gebruiken om te berekenen hoeveel graden het cirkel segment is.
Wat is de formule om de graden te berekenen? is daar een Excelformule voor?
Is het logies wat ik vraag?
(lengte van boog is 23,182 meter (van punt a tot b))

wallae
Iets anders - zaterdag 14 juli 2012

Antwoord

Met straal R is volgens Pythagoras R2 = 102 + (R - 5)2 waaruit R = 12,5
Met sin(hoek) = 10/R is de hoek dus bekend.
De vertaling naar Excel is niet 'mijn ding'.

MBL
maandag 16 juli 2012

 Re: Re: Middelpunts hoek berekenen in excel 

©2001-2024 WisFaq