Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67957 

Re: Re: Excel formule bereken de graden van een boog

Geachte,
is dit dan 360 maal 26,660 maal 5,75 deel door 3,1416 maal (132,25 plus 33,0625)= (niet juist)

wallae
Iets anders - zondag 8 juli 2012

Antwoord

Inderdaad.

360 x 26,66 x 5,75 = 55186,20

3,1416 x (132,25 + 33,0625) = 3,1416 x 165,313 = 519,346

55186,20 / 519,346 = 106,261

Indien de halve lengte (a) staat in cel A1
de booglengte (l) staat in cel B1 en
de hoogte (h) staat in cel C1
dan is de formule in excel :

= 360*B1*C1/(3.1416*(A1^2+C1^2))

LL
zondag 8 juli 2012

 Re: Re: Re: Excel formule bereken de graden van een boog 

©2001-2024 WisFaq