Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67954 

Re: Excel formule bereken de graden van een boog

Geachte, ik ben blijkbaar verloren :(

360.26,660.5,75/PI(a2+5,752)

Kan U mij meer uitleg geven a.u.b.

wallae
Iets anders - zondag 8 juli 2012

Antwoord

a is de helft van 23 = 11.5
(ik veronderstel dat je met de "afstand van begin- tot eindpunt" de koorde van de boog bedoelt)

PI = 3.1416

Dus :

360.26,66.5,75/3.1416.(11.52+5,752) =
106,26 graden

LL
zondag 8 juli 2012

 Re: Re: Excel formule bereken de graden van een boog 

©2001-2024 WisFaq