Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64601 

Re: Minimale oppervlakte cilinder

ik snap het echt niet hoe komt wij O' = 2pr - 2Vr-2 hieraan.
wilt u a.u.b dit uitleggen??

mariya
3de graad ASO - donderdag 5 juli 2012

Antwoord

Mariya,
De oppervlakte van de cylinder O(r)= oppervlakte grondvlak + oppervlakte mantel=pr2+2prh. Nu is de inhoud V=pr2h gegeven. Daarom gaan we
h=V/pr2 in O(r) invullen. Om de vraag te beantwoorden wanneer de oppervlakte minimaal is nemen we de afgeleide van O(r) naar r.Deze noemen we
O'(r).De afgeleide van r2 is 2r en de afgeleide van 1/r is -1/r2.Meer is het niet.

kn
zaterdag 7 juli 2012

©2001-2024 WisFaq