Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67888 

Re: Snijlijnen of niet?

Dankuwel, alleen begrijp ik niet waarom er bij invullen van L=1 in v=3c+L(c-2d)=4c-2d wat de juiste plaatsvector is
en M=-1in (c-d)+M(3c-d)=c-d+(-1)(3c-d)=2c wat een hele andere plaats vector is of heb ik hier ook een fout gemaakt?

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 23 juni 2012

Antwoord

Waarom L = 1 en M = -1?
Als je de twee vergelijkingen met variabelen L en M optelt, dan krijg je 3 - 2M = 0 zodat M = 11/2
en daarna vind je L = 21/2
En als je dit in de twee vectorvoorstellingen invult, vind je twee keer het zelfde.

MBL
zondag 24 juni 2012

©2001-2024 WisFaq