Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Constante bepalen differentievergelijking

Beste Wisfaq,

Gegeven is de differentievergelijking:

L(t+deltat)=L(t)-k·((L(t)+4)·deltat)

Ook is gegeven dat:

L(0)=50
L(15)=35

De vraag is bepaald nu de constante k.

Hoe gaat dit?

B.V.D.

Wim He
Student hbo - woensdag 20 juni 2012

Antwoord

Ik zou $L_n = L(n\times\Delta t)$ stellen en de differentievergelijking oplossen (met $k$ en $\Delta t$ als parameters). Dan moet je wel een keuze maken: hoe groot is $\Delta t$? Zonder die informatie kun je $k$ niet bepalen want $k$ en $\Delta t$ hangen van elkaar af.

kphart
woensdag 20 juni 2012

 Re: Constante bepalen differentievergelijking 

©2001-2024 WisFaq