\require{AMSmath} Een vector als lineaire combinatie schrijven van twee andere vectoren Bestaat er bij de volgende opgave een algoritme om deze op te lossen of moet je dit zo logisch in kunnen zien graag wil ik de methode kennen: Gegevn de vectoren v=(2,3) en w=(-3,-5).Schrijf de volgende vector op als lineaire combinatie van v en w a= (3,5 1/2) bouddo Leerling mbo - maandag 18 juni 2012 Antwoord Je wilt k en m weten zo, dat k·v+m·w=a Dus k·(2,3)+m·(-3,-5)=(2,51/2) Dit levert het stelsel: 2k-3m=2 3k-5m=51/2 Als je dit stelsel oplost heb je k en m. hk maandag 18 juni 2012 Re: Een vector als lineaire combinatie schrijven van twee andere vectoren ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bestaat er bij de volgende opgave een algoritme om deze op te lossen of moet je dit zo logisch in kunnen zien graag wil ik de methode kennen: Gegevn de vectoren v=(2,3) en w=(-3,-5).Schrijf de volgende vector op als lineaire combinatie van v en w a= (3,5 1/2) bouddo Leerling mbo - maandag 18 juni 2012
bouddo Leerling mbo - maandag 18 juni 2012
Je wilt k en m weten zo, dat k·v+m·w=a Dus k·(2,3)+m·(-3,-5)=(2,51/2) Dit levert het stelsel: 2k-3m=2 3k-5m=51/2 Als je dit stelsel oplost heb je k en m. hk maandag 18 juni 2012
hk maandag 18 juni 2012
©2001-2024 WisFaq