\require{AMSmath} Algebraïsch het maximum vinden Ik moet voor een opdracht algebraïsch het maximum vinden van deze formule:f(x)=3sin(2x+p)+4De eerste stap leek me de formule te differentiërendaar kwam ik uit op:f'(x)=3cos(2x+p)+3sin(2)Als dit goed is, dan lijkt het me dat de formule gelijkgesteld moet worden aan 0:f'(x)=3cos(2x+p)+3sin(2)=0Maar ik kom er niet uit hoe ik dit moet oplossen. Als iemand dit kan uitleggen zou dat heel fijn zijn. Joris Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 mei 2012 Antwoord HalloHet differentiëren klopt niet!!f'(x) = 3.cos(2x+p).(2x+p)' =3.cos(2x+p).2 =6.cos(2x+p)En verder (antisupplementaire hoeken):f'(x) = -6.cos(2x)En nu gelijkstellen aan 0.Ok? LL dinsdag 1 mei 2012 Re: Algebraïsch het maximum vinden ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet voor een opdracht algebraïsch het maximum vinden van deze formule:f(x)=3sin(2x+p)+4De eerste stap leek me de formule te differentiërendaar kwam ik uit op:f'(x)=3cos(2x+p)+3sin(2)Als dit goed is, dan lijkt het me dat de formule gelijkgesteld moet worden aan 0:f'(x)=3cos(2x+p)+3sin(2)=0Maar ik kom er niet uit hoe ik dit moet oplossen. Als iemand dit kan uitleggen zou dat heel fijn zijn. Joris Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 mei 2012
Joris Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 mei 2012
HalloHet differentiëren klopt niet!!f'(x) = 3.cos(2x+p).(2x+p)' =3.cos(2x+p).2 =6.cos(2x+p)En verder (antisupplementaire hoeken):f'(x) = -6.cos(2x)En nu gelijkstellen aan 0.Ok? LL dinsdag 1 mei 2012
LL dinsdag 1 mei 2012
©2001-2024 WisFaq