Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67419 

Re: Machten en exponenten

ik moest deze som oplossen zonder rekenmachine en in mijn antwoordenboekje staat 0, maar ik begrijp niet waarom.
kunt u hem alstublieft een keer oplossen met alle tussenstappen, want misschien heb ik wat verkeerd gedaan.

yal
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 april 2012

Antwoord

Yal,
Dat gaat zo: Omdat 32=25, is 321/5=2. En omdat 81=34,is 811/4=3.
Dus je krijgt 3·2-2·3=0.
321/5=de vijfdemachtswortel uit 32.

kn
zaterdag 21 april 2012

©2001-2024 WisFaq