Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10388 

Re: Bewijzen voor de rekenregels van logaritme

Maar nu bewijs je de regel dus door de optelregel van logaritmen te gebruiken in je bewijs (in het antwoord bij: rechts). Is er ook een manier om de rekenregels te bewijzen zonder dat je de optelregel gebruikt?

Hidde
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 april 2012

Antwoord

Nee: omdat ${}^g\log x$ de omkeerfunctie van $g^x$ is zijn de regels ${}^g\log(ab)={}^g\log a+{}^g\log b$ en $g^x\cdot g^y=g^{x+y}$ onlosmakelijk met elkaar verbonden; de een volgt uit de ander en omgekeerd.

kphart
zondag 22 april 2012

©2001-2024 WisFaq