\require{AMSmath} Bewijzen voor de rekenregels van logaritme Ik zou u willen vragen of u mij de bewijzen voor de rekenregels van logaritmen kunt geven?Alvast bedankt, Ali Ah Student hbo - dinsdag 29 april 2003 Antwoord Hallo Ali Ahmet,De rekenregels voor logaritmen volgen uit de algemene geldende vergelijking:gglog x=xDit kun je bewijzen door y op te lossen in de vergelijking:gglog x=y$\Leftrightarrow$ glog x=glog y$\Leftrightarrow$ y=xMet deze regel kun je de andere regels gemakkelijk bewijzen. Ik bewijs als voorbeeld de regel:glog ab=glog a+glog bWe zetten het linkerlid en het rechterlid als exponent boven het grondtal g, en dan laten we zien dat er gelijke machten ontstaan:links: gglog ab=abrechts: gglog a+glog b=gglog a·gglog b=abdus glinks=grechts$\Leftrightarrow$links=rechts, en de regel is bewezen.De bewijzen van de regels 'glog (a/b)=glog a-glog b' en 'glog (an)=n·glog a' gaan natuurlijk op dezelfde manier.Ik hoop dat je hier wat mee kan,groet,Casper cz woensdag 30 april 2003 Re: Bewijzen voor de rekenregels van logaritme ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zou u willen vragen of u mij de bewijzen voor de rekenregels van logaritmen kunt geven?Alvast bedankt, Ali Ah Student hbo - dinsdag 29 april 2003
Ali Ah Student hbo - dinsdag 29 april 2003
Hallo Ali Ahmet,De rekenregels voor logaritmen volgen uit de algemene geldende vergelijking:gglog x=xDit kun je bewijzen door y op te lossen in de vergelijking:gglog x=y$\Leftrightarrow$ glog x=glog y$\Leftrightarrow$ y=xMet deze regel kun je de andere regels gemakkelijk bewijzen. Ik bewijs als voorbeeld de regel:glog ab=glog a+glog bWe zetten het linkerlid en het rechterlid als exponent boven het grondtal g, en dan laten we zien dat er gelijke machten ontstaan:links: gglog ab=abrechts: gglog a+glog b=gglog a·gglog b=abdus glinks=grechts$\Leftrightarrow$links=rechts, en de regel is bewezen.De bewijzen van de regels 'glog (a/b)=glog a-glog b' en 'glog (an)=n·glog a' gaan natuurlijk op dezelfde manier.Ik hoop dat je hier wat mee kan,groet,Casper cz woensdag 30 april 2003
cz woensdag 30 april 2003
©2001-2024 WisFaq