Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67348 

Re: Integreren met cilinder coordinaten

Ok de methode snap ik, alleen bij het overgaan naar cilinder coordinaten vraag ik me af waar de r is gebleven.

en de stap naar N = ( 0,0,-1) bij de platte bodem ontgaat mij ook even.

Groet,

Mauric
Student universiteit - donderdag 12 april 2012

Antwoord

De cylinder heeft vergelijking x2+y2=1, in cylindercoördinaten r2=1, dus r=1.
Dus is x = r cosj = cosj, en y = r sinj = sinj.

De naar buiten het lichaam gerichte eenheidsnormaal op het vlak z=0 (dat is het vlak waar de x-as en y-as in liggen) is (0,0,-1) (dat is de pijl van de oorsprong naar het punt (0,0,-1).

hr
donderdag 12 april 2012

©2001-2024 WisFaq