\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 67299 Re: Een samengestelde functie Sorry ik zie echt door de bomen het bos niet meer bij deze opgaveIk zou het logischer vinden als h(x)=2x, g(x)=2x+1 zou zijn en f(x)=$\sqrt{ }$(x)dan y2=g(h(f(x))=2$\sqrt{ }$(2x+1) bouddo Leerling mbo - donderdag 5 april 2012 Antwoord Het is een lastig geval, maar om van '2x' naar '2x+1' te komen heb je toch 'echt' te maken met de functie g(x)=x+1. Misschien helpt een pijlenschema:Dus in normaal Nederlands: vermenigvuldig met 2, tel er 1 bij op en neem de wortel.Ik moest er ook even over nadenken, dus kijk nog maar 's goed. WvR donderdag 5 april 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Sorry ik zie echt door de bomen het bos niet meer bij deze opgaveIk zou het logischer vinden als h(x)=2x, g(x)=2x+1 zou zijn en f(x)=$\sqrt{ }$(x)dan y2=g(h(f(x))=2$\sqrt{ }$(2x+1) bouddo Leerling mbo - donderdag 5 april 2012
bouddo Leerling mbo - donderdag 5 april 2012
Het is een lastig geval, maar om van '2x' naar '2x+1' te komen heb je toch 'echt' te maken met de functie g(x)=x+1. Misschien helpt een pijlenschema:Dus in normaal Nederlands: vermenigvuldig met 2, tel er 1 bij op en neem de wortel.Ik moest er ook even over nadenken, dus kijk nog maar 's goed. WvR donderdag 5 april 2012
WvR donderdag 5 april 2012
©2001-2024 WisFaq