\require{AMSmath} Een samengestelde functie Gegeven is y=$\sqrt{2x+1}$Welke functievoorschrift heeft de samengestelde functief(x)=$\sqrt{g(x)}$ en g(x)=h(x)+1y2=g(h(f(x)))Ik kwam tot y2=2x$\sqrt{2x+1}$maar de modeluitwering geeft:f(x)$\sqrt{ }$(x) h(f(x)=2$\sqrt{x}$g(h(f(x)))=2$\sqrt{x}$+1Dit snap ik niet. bouddo Leerling mbo - donderdag 5 april 2012 Antwoord Volgens mij is dan h(x)=2x, g(x)=x+1 en f(x)=$\sqrt{x}$, dus:y2=g(h(f(x))=h(f(x))+1=2·f(x)+1=2·$\sqrt{x}$+1Toch? WvR donderdag 5 april 2012 Re: Een samengestelde functie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is y=$\sqrt{2x+1}$Welke functievoorschrift heeft de samengestelde functief(x)=$\sqrt{g(x)}$ en g(x)=h(x)+1y2=g(h(f(x)))Ik kwam tot y2=2x$\sqrt{2x+1}$maar de modeluitwering geeft:f(x)$\sqrt{ }$(x) h(f(x)=2$\sqrt{x}$g(h(f(x)))=2$\sqrt{x}$+1Dit snap ik niet. bouddo Leerling mbo - donderdag 5 april 2012
bouddo Leerling mbo - donderdag 5 april 2012
Volgens mij is dan h(x)=2x, g(x)=x+1 en f(x)=$\sqrt{x}$, dus:y2=g(h(f(x))=h(f(x))+1=2·f(x)+1=2·$\sqrt{x}$+1Toch? WvR donderdag 5 april 2012
WvR donderdag 5 april 2012
©2001-2024 WisFaq