Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67285 

Re: Re: Absoluut complex

Dag Hans,
Ik heb de irrationale vergelijking opgelost en bekom
a+bi+√a2+b2=2+8i
Gelijkstelling onderscheidene coêfficiënten geeft.
a+√(a2+b2)=2
b=8
√a2+64=2-a
a2+64=(2-a)2
a2+64=4-4a+a2
64=4-4a
a=-15
b= 8
|z|2= a2+b2=(-15)+(8)2= 289 en nu is Hendrik ook klaar !
Bedankt voor je moeite, Hans
Ik heb me wat laten misleiden door de plaats waar ik het probleem vond en dat was na een hoofdstuk over de goniometrische vorm van een complex getal.Sorry
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - dinsdag 3 april 2012

Antwoord

Ik denk dat je je minder moet laten leiden door de boekjes en meer door je gezonde verstand.

hk
dinsdag 3 april 2012

©2001-2024 WisFaq