Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67165 

Re: Re: Vergelijking oplossen

Ik denk dat die 2 onder de breuk hoort en dus krijg je de vergelijking:

1/2(x-2)4=(2+x)(2-x)
2(x-2)4=(2+x)(2-x)
2(x-2)3=(2+x)

Is deze mischien wel makkelijk op te lossen?

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 17 maart 2012

Antwoord

Nee, ook met deze vergelijking kan ik niet veel beginnen.
Als ik je tweede regel als uitgangspunt neem (die overigens niet volgt uit de eerste regel!), dan blijft er na deling door de factor (x-2) de vergelijking 2(x-2)3 = -(x+2) over.
Je hebt in elk geval een minteken weggesmokkeld en vergeet niet dat x = 2 ook nu weer een oplossing is.
Maar de vergelijking die overbleef, laat zich niet oplossen met simpele ontbindingen. Er is overigens wel een oplossing en die is ongeveer 0,87.

Kijk dus nog eens goed in het boek wat er nou precies staat en of het 'met de hand' moet worden opgelost.

MBL
zaterdag 17 maart 2012

 Re: Re: Re: Vergelijking oplossen  

©2001-2024 WisFaq