Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67164 

Re: Vergelijking oplossen

Ik weet niet alles meer sorry

Ik krijg m nog steeds niet opgelost ik kom nu tot
1/2(x-2)4=(2+x)(2-x)
-1/2(x-2)4=(x-2)(x+2)
-1/2(x-2)3=(x+2)

Hoe nu verder?

bouddo
Leerling mbo - woensdag 14 maart 2012

Antwoord

Afgezien van de voor de hand liggende oplossing x = 2, krijg je de tweede oplossing (ongeveer 0,33) niet boven water zonder zwaardere middelen.
Je laatste regel is nu eenmaal een vergelijking van de derde graad en een eenvoudige ontbinding hiervan is niet mogelijk. Er bestaat wel een formule om vergelijkingen van de derde graad op te lossen, maar dat is vast niet de bedoeling. Heb je misschien een foutje gemaakt in het overschrijven van de opgave? En anders zou ik maar de GR inzetten.

MBL
donderdag 15 maart 2012

 Re: Re: Vergelijking oplossen  

©2001-2024 WisFaq