Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal de waarden van a

Ik begrijp niet zo goed wat ze willen met de volgende vraag en heeft u mischien een hint:

Voor welke waarden van a 0,2p geldt:
ò van 1 tot 2 cosaxdx=0

bouddo
Leerling mbo - vrijdag 9 maart 2012

Antwoord

De primitieve van f(x) = cos(ax) kun je zo opschrijven, namelijk
F(x) = 1/a · sin(ax).
Nu zou a = 0 niet mogelijk zijn vanwege de breuk 1/a, maar de opdracht zoekt alleen maar waarden van a die positief zijn.
Vul nu de grenzen is: 1/a·sin(2a) - 1/a·sin(a) en laat de uitkomst hiervan 0 worden.

MBL
zaterdag 10 maart 2012

 Re: Bepaal de waarden van a 

©2001-2025 WisFaq