Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitieve bepalen

Goedenavond,

Bij de volgende vraag weet ik niet of ik het goed doe.
gegeven is een functie: $f(x)=\large\frac{1}{\sqrt{ax+b}}$.
De primitieve functie F die als constante 0 heeft gaat door de punten ($-\frac{1}{2}$,0) en (0,1)
Bereken a en b
rc=$\Delta$y/$\Delta$x=a=2
y=ax+b door(0,1)
1=0+b$\to$ b=1

Bouddo
Leerling mbo - donderdag 2 februari 2012

Antwoord

Wat is die primitieve van f? Toch niet y=ax+b denk ik...

WvR
donderdag 2 februari 2012

 Re: Primitieve bepalen 

©2001-2024 WisFaq