\require{AMSmath} Aantonen Goedemiddag, Ik weet niet hoe je de volgende stelling aan moet tonen met goniometrische formules: ò(tan3x)dx=-1/3|lncos3x|+C Ik kom tot: ò(sin3x/cos3x)dx als 3x=t 1/3òsint/cost(dt) Bouddo Leerling mbo - dinsdag 31 januari 2012 Antwoord Beste Bouddou, De afgeleide van cos(t) is -sin(t) en dat staat (bijna) in je teller. Gebruik eventueel de substitutie u = cos(t). mvg, Tom td dinsdag 31 januari 2012 Re: Aantonen Re: Aantonen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedemiddag, Ik weet niet hoe je de volgende stelling aan moet tonen met goniometrische formules: ò(tan3x)dx=-1/3|lncos3x|+C Ik kom tot: ò(sin3x/cos3x)dx als 3x=t 1/3òsint/cost(dt) Bouddo Leerling mbo - dinsdag 31 januari 2012
Bouddo Leerling mbo - dinsdag 31 januari 2012
Beste Bouddou, De afgeleide van cos(t) is -sin(t) en dat staat (bijna) in je teller. Gebruik eventueel de substitutie u = cos(t). mvg, Tom td dinsdag 31 januari 2012
td dinsdag 31 januari 2012
©2001-2024 WisFaq