Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66809 

Re: Particuliere oplossing nulpunten

Ok dus als ik de vergelijking opnieuw opstel dan krijg ik:

-Asin(2t) + B cos(2t) = -26 sin(2t)-26cos(2t)

coefficienten gelijk stellen geeft :

-A = -26
B = -26

is dit correct?

Mauric
Iets anders - dinsdag 31 januari 2012

Antwoord

Beste Maurice,

Nu lijk je wel een heel aantal stappen over te slaan, waar komt dat linkerlid vandaan? Met het voorstel tot particuliere oplossing:

$\displaystyle y = A\cos(2t)+B\sin(2t)$

moet je nu eerst y' en y'' nog bepalen (denk aan de kettingregel voor die 2t), dan terug vervangen in de differentiaalvergelijking en wat vereenvoudigen/herschrijven.
Stel de de coëfficiënt van cos(2t) in je linkerlid gelijk aan -26 (de coëfficiênt in het rechterlid) en analoog voor de sinus.

mvg,
Tom

td
dinsdag 31 januari 2012

 Re: Re: Particuliere oplossing nulpunten 

©2001-2024 WisFaq