Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66736 

Re: Som verdelen

Dag Hans,
Er wordt een oplossing gevraaagd via matrix- rekening....
Hoe stel ik deze dan op??
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 25 januari 2012

Antwoord

Je hebt de vergelijkingen:
4x-5y=0,
5y-6z=0 en
x+y+z=37000
Dit levert de matrix
(4,-5,0,0)
(0,5,-6,0)
(1,1,1,1,37000)
Breng deze in de gereduceerde rij echalon vorm, dan kun je de antwoorden aflezen in de vierde kolom.
Maar eerlijk gezegd vind ik dit een atoombom om een mug te doden, zeg nu zelf.

hk
woensdag 25 januari 2012

©2001-2025 WisFaq