Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som verdelen

Hallo Wisfaq,
Verdeel 37000 € onder 3 personen x,y,z die belegd hebben tegen respectievelijk 4,5 en 6 % per jaar en na een jaar dezelfde intrest opleveren...
x+y+z=37.000
1 st deel (37000-y-z)·0.04
2 de deel (37000-x-z) ·0.05
3 de deel (37000-x-y) ·0.06
Hoe vind ik nu mijn stelsel van 3 vergelijkingen?
Eentje hebben we al hierboven denk ik. (x+y+z=37000 Oplossen doe ik dan zelf wel...
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 25 januari 2012

Antwoord

Uit de gegevens kun je afleiden dat x:y:z=15:12:10.
(Immers 4·15=60, 5·12=60 en 6·10=60)
Dus x=15/37·37000=15000, y=12/37·37000=12000 en z=10/37·37000=10000.

hk
woensdag 25 januari 2012

 Re: Som verdelen 

©2001-2024 WisFaq