\require{AMSmath} Vergelijking oplossen Los op:sin z + i cos z = ena uitschrijven kom ik niet verder dan;e-iz = -ie Jack Student hbo - zondag 22 januari 2012 Antwoord Beste Jack,Dat is een goed begin. Als je het in de vorm ea = eb kan brengen, dan volgt a = b + 2kpi en dan kan je verder oplossen naar z.Herschrijf hiervoor die factor -i als e-ip/2:$\displaystyle e^{-iz} = -ie \Leftrightarrow e^{-iz} = e^{-i\frac{\pi}{2}}e\Leftrightarrow e^{-iz} = e^{1-i\frac{\pi}{2}} \Leftrightarrow -iz = \cdots$Lukt het zo?mvg,Tom td maandag 23 januari 2012 Re: Vergelijking oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Los op:sin z + i cos z = ena uitschrijven kom ik niet verder dan;e-iz = -ie Jack Student hbo - zondag 22 januari 2012
Jack Student hbo - zondag 22 januari 2012
Beste Jack,Dat is een goed begin. Als je het in de vorm ea = eb kan brengen, dan volgt a = b + 2kpi en dan kan je verder oplossen naar z.Herschrijf hiervoor die factor -i als e-ip/2:$\displaystyle e^{-iz} = -ie \Leftrightarrow e^{-iz} = e^{-i\frac{\pi}{2}}e\Leftrightarrow e^{-iz} = e^{1-i\frac{\pi}{2}} \Leftrightarrow -iz = \cdots$Lukt het zo?mvg,Tom td maandag 23 januari 2012
td maandag 23 januari 2012
©2001-2024 WisFaq