Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Beginwaardeprobleem

Ik heb de volgende som waar ik niet uitkom:
(dy/dx)(x/(-1+x))=y
y(2)=e2

Ik kom tot:
((-1+x)/x)·dx = dy/y Þ
$\int{}$((-1+x)/x)·dx = $\int{}$1/y·dy Þ
ln(y) = ln(x) - x + C Þ
y = x·e^(-cx) Þ
y = -x·c·ex
Maar wat moet ik dan doen met C. Wordt dit dan een half?
Bedankt

Piet
Student hbo - woensdag 4 januari 2012

Antwoord

Gebruik het gegeven dat y(2)=e2.

MBL
woensdag 4 januari 2012

 Re: Beginwaardeprobleem 
 Re: Beginwaardeprobleem 

©2001-2024 WisFaq