\require{AMSmath} Bepaal de afgeleide f(x)=2x2-4x+2/x-1 ik heb hier de quotientregel genomen.f'(x)=(x-1)x[2x2-4x+2]'-(2x2-4x+2)x[x-1]/(x-1)2 =(x-1)x(4x2-4x+2)-(2x2-4x+2)x[x-1]/(x-1)2en nu raak ik het spoor een beetje kwijt, ga ik de goede kant op?Zo heb ik ook moeite om de afgeleide te bepalen van sin2 x2, moet ik die apart nemen? erik Leerling mbo - dinsdag 3 januari 2012 Antwoord Je kunt eens beginnen om geen 'x' te schrijven voor vermenigvuldigen! Schrijf liever '·'. \eqalign{ & f(x) = \frac{{g(x)}} {{h(x)}} \cr & f(x) = \frac{{2x^2 - 4x + 2}} {{x - 1}} \cr & f'(x) = \frac{{g'(x) \cdot h(x) - g(x) \cdot h'(x)}} {{(h(x))^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {4x - 4} \right)\left( {x - 1} \right) - \left( {2x^2 - 4x + 2} \right) \cdot 1}} {{\left( {x - 1} \right)^2 }} \cr} Haakjes wegwerken, gelijksoortige termen samennemen...Zou dat lukken?Zie ook 5. QuotiëntregelPSDe laatste vraag moet je misschien even wat duidelijker formuleren!PS2De afgeleide van g(x)=2x²-4x+2 of h(x)=x-1 moet je eigenlijk in één keer foutloos kunnen opschrijven. WvR dinsdag 3 januari 2012 Re: Bepaal de afgeleide ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x)=2x2-4x+2/x-1 ik heb hier de quotientregel genomen.f'(x)=(x-1)x[2x2-4x+2]'-(2x2-4x+2)x[x-1]/(x-1)2 =(x-1)x(4x2-4x+2)-(2x2-4x+2)x[x-1]/(x-1)2en nu raak ik het spoor een beetje kwijt, ga ik de goede kant op?Zo heb ik ook moeite om de afgeleide te bepalen van sin2 x2, moet ik die apart nemen? erik Leerling mbo - dinsdag 3 januari 2012
erik Leerling mbo - dinsdag 3 januari 2012
Je kunt eens beginnen om geen 'x' te schrijven voor vermenigvuldigen! Schrijf liever '·'. \eqalign{ & f(x) = \frac{{g(x)}} {{h(x)}} \cr & f(x) = \frac{{2x^2 - 4x + 2}} {{x - 1}} \cr & f'(x) = \frac{{g'(x) \cdot h(x) - g(x) \cdot h'(x)}} {{(h(x))^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {4x - 4} \right)\left( {x - 1} \right) - \left( {2x^2 - 4x + 2} \right) \cdot 1}} {{\left( {x - 1} \right)^2 }} \cr} Haakjes wegwerken, gelijksoortige termen samennemen...Zou dat lukken?Zie ook 5. QuotiëntregelPSDe laatste vraag moet je misschien even wat duidelijker formuleren!PS2De afgeleide van g(x)=2x²-4x+2 of h(x)=x-1 moet je eigenlijk in één keer foutloos kunnen opschrijven. WvR dinsdag 3 januari 2012
WvR dinsdag 3 januari 2012
©2001-2025 WisFaq