Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66184 

Re: Differentieren van log en exp fties

Ik weet niet of ik de de eerste reactie goed heb verstuurd..
Ik vergat mijn naam en email te vermelden. Ondertussen heb ik de eerste vraag opgelost,
Bij de tweede vraag ga ik als volgt te werk: dp=-k*hdh, vervolgens integreren: p=-k h^2/2. Dit levert een valse vergelijking op als je de gegeven waarden invult: p=1000 als h=0. ??

Nathal
Docent - dinsdag 15 november 2011

Antwoord

Hoi Nathalie,

Nu is mij een stuk duidelijker waar je vastloopt. Wanneer je integreert (beter gezegd: de primitieve bepaalt), hoort er altijd een constante bij. In dit geval:

p=-0,5h2 + c

Bedenk maar: wanneer je deze functie differentiëert, valt de constante weg en krijg je de oorspronkelijke functie terug.
Met de verstrekte gegevens kan je de waarde van c berekenen.

Lukt het nu?

GHvD
dinsdag 15 november 2011

©2001-2024 WisFaq