Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66142 

Re: Geef de primitieve

wat is dan de afgeleide van ln2x?

alvast bedankt!

mariek
Student universiteit - dinsdag 8 november 2011

Antwoord

Hiervoor kun je de kettingregel gebruiken.
Laten we even de functie h(x)=ln2(x) definieren.
Dit valt ook te schrijven als h(x)=(ln(x))2
Dus h(x)=u2 met u=ln(x).
Dan is h'(x)=2·u·(de afgeleide van u).
Lukt dat zo?

hk
dinsdag 8 november 2011

©2001-2024 WisFaq