\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 66103 Re: Exponentiële vergelijkingen Ja dit was zeker de vergelijking in ons werkboek. Het antwoord is al gegeven; V={0,2}er zijn blijkbaar 3 METHODES; 1;op het zelfde grondtal zetten 2; subsitutie 3; gemeenschappelijke factor afzonderen We hebben alles al geprobeerd maar het lukt ons niet, hopelijk kunnen jullie ons hiermee verder helpen? Kimber 3de graad ASO - donderdag 3 november 2011 Antwoord Dan probeer ik het nog een keer$\eqalign{ & 2^{x - 1} + 2^{1 - x} = \frac{5}{2} \cr & 2^x + 2^{2 - x} = 5 \cr & 2^{2x} + 2^2 = 5 \cdot 2^x \cr & \left( {2^x } \right)^2 - 5 \cdot 2^x + 4 = 0 \cr & \left( {2^x - 1} \right)\left( {2^x - 4} \right) = 0 \cr & 2^x - 1 = 0 \vee 2^x - 4 = 0 \cr & 2^x = 1 \vee 2^x = 4 \cr & x = 0 \vee x = 2 \cr} $Nou dat ging eigenlijk wel zo. Je moet maar 's kijken. Zijn alle stappen helemaal helder en duidelijk? Welke methode is dit? Vragen nog? WvR donderdag 3 november 2011 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja dit was zeker de vergelijking in ons werkboek. Het antwoord is al gegeven; V={0,2}er zijn blijkbaar 3 METHODES; 1;op het zelfde grondtal zetten 2; subsitutie 3; gemeenschappelijke factor afzonderen We hebben alles al geprobeerd maar het lukt ons niet, hopelijk kunnen jullie ons hiermee verder helpen? Kimber 3de graad ASO - donderdag 3 november 2011
Kimber 3de graad ASO - donderdag 3 november 2011
Dan probeer ik het nog een keer$\eqalign{ & 2^{x - 1} + 2^{1 - x} = \frac{5}{2} \cr & 2^x + 2^{2 - x} = 5 \cr & 2^{2x} + 2^2 = 5 \cdot 2^x \cr & \left( {2^x } \right)^2 - 5 \cdot 2^x + 4 = 0 \cr & \left( {2^x - 1} \right)\left( {2^x - 4} \right) = 0 \cr & 2^x - 1 = 0 \vee 2^x - 4 = 0 \cr & 2^x = 1 \vee 2^x = 4 \cr & x = 0 \vee x = 2 \cr} $Nou dat ging eigenlijk wel zo. Je moet maar 's kijken. Zijn alle stappen helemaal helder en duidelijk? Welke methode is dit? Vragen nog? WvR donderdag 3 november 2011
WvR donderdag 3 november 2011
©2001-2025 WisFaq