Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deze is lastig hoe los ik het op

hi hoe los ik deze op ik snap er echt niks van
(3$\sqrt{ }$x)/[2$\sqrt{ }$(1+x2)]-[($\sqrt{ }$x5]/$\sqrt{ }$(1+x2)]3 =$\sqrt{ }$x(3+x2)/[2$\sqrt{ }$(1+x2)]
kan iemand mij hier mij helpen zal waarschijnlijk iets met substitutie te naken hebben
dank ellen

ellen
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 oktober 2011

Antwoord

Hallo

Dit heeft niets met substitutie te maken, maar met het op gelijke noemer zetten
De gemeenschappelijke noemer is : 2.[$\sqrt{ }$(1+x2)]3 = 2(1+x2)$\sqrt{ }$(1+x2)

De teller wordt dan 3(1+x2)$\sqrt{ }$x - 2x2$\sqrt{ }$x = (3+x2)$\sqrt{ }$x

Ok?

LL
donderdag 27 oktober 2011

 Re: Deze is lastig hoe los ik het op  

©2001-2024 WisFaq