Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65813 

Re: Snelheid op een piste

Ja, Willem, sorry voor de vergissing .Ik had 1/50 op papier staan hier maar typ het verkeerd in.
Maar, moet dan 30 ook geen 3000 zijn??
Als ik natel met t2=1/150 kom ik bij invullen in uw vergelijking op 3000 meter uit !

Waar reken ik nu verkeerd?
800/(1/50+t2)=3000

800/3000=1/50+t2
8/30-1/50=t2
4/15-1/50=t2
40/150-3/150=37/150=t2 en nochtans zou 1/150 moeten juist zijn...Waar doe ik fout?
Maar die tijd 1/150 ,wat stelt die eigenlijk voor dan ?
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - dinsdag 4 oktober 2011

Antwoord

Waarom reken je niet gewoon in km/uur? 0,800 km met een gemiddelde snelheid van 30 km/uur geeft de tijd in uur.

WvR
dinsdag 4 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq