Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snelheid op een piste

Hallo wisfaq,

Een renner rijdt een eerste ronde op een piste van 400 meter aan 20 km per uur. Aan welke snelheid moet deze renner een tweede ronde rijden om een gemiddelde snelheid van 30 km per uur te bekomen??
Ik reken:
400=20000*t
t=1/5
En nu ?
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - dinsdag 4 oktober 2011

Antwoord

$t_1=\frac{1}{50}$ denk ik...
$\frac{0,800}{\frac{1}{50}+t_2}=30$
geeft $t_2=\frac{1}{150}$
zoiets?

WvR
dinsdag 4 oktober 2011

 Re: Snelheid op een piste 

©2001-2024 WisFaq