Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren gebroken exponenten

De volgende stap is logisch
f(x)=-2xx2 = -2x·x^2/3 (x tot de macht twee derde)Ik Maar ik snap de volgende stap niet:
f(x)=-2x^12/3 (x tot de macht twaalf derde)??

Ik kom op -2x^5/3, hoe je vervolgens F bepaald is mij wel duidelijk.
Groeten

sander
Student hbo - zondag 12 januari 2003

Antwoord

Hoi Sander,

Misschien is het gemakkelijker om in het vervolg het nummer van de vraag waarover je spreekt erbij te zetten, dan hoeven we niet zolang in de database te zoeken. Je kunt erachter komen welk nummer de vraag heeft door op de desbetreffende pagina te staan en dan op een willekeurige plaats (niet waar een figuur staat) op de rechtermuisknop te klikken, dan kiezen voor 'Eigenschappen' en dan staat de link bij adres.

Om nu te antwoorden op jouw vraag betreffende vraag 2430, er staat niet de macht 12/3 maar één tweederde oftwel 1 2/3, en 1 2/3 is hetzelfde als 3/3 + 2/3 en dan kom je op hetzelfde uit = 5/3.

Groetjes,

Zie vraag 2430

Davy
zondag 12 januari 2003

©2001-2024 WisFaq