\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 65570 Re: Re: Re: Re: Ruwe momenten van de beta-geometrische verdeling Als ik het goed begrijp dan zou je dus moeten kunnen bewijzen, dat de som: Sum(x*x*P(X=x),x=1..infinity) met P(X=x) = GAMMA(x+beta-1)*alpha*GAMMA(alpha+beta)/(GAMMA(beta)*GAMMA(alpha+x+beta)) niet convergeert voor 0 alpha 2. Meer in het algemeen, dat de som: Sum(x**k*P(X=x),x=1..infinity) niet convergeert voor 0 alpha k. Ad van Iets anders - dinsdag 23 augustus 2011 Antwoord Ad, Dat E(X2)¥voor a2 en bo is al bewezen. Probeer voor de momenten een recurrente betrekking te vinden en de eindigheid dan bewijzen met inductie. kn woensdag 24 augustus 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik het goed begrijp dan zou je dus moeten kunnen bewijzen, dat de som: Sum(x*x*P(X=x),x=1..infinity) met P(X=x) = GAMMA(x+beta-1)*alpha*GAMMA(alpha+beta)/(GAMMA(beta)*GAMMA(alpha+x+beta)) niet convergeert voor 0 alpha 2. Meer in het algemeen, dat de som: Sum(x**k*P(X=x),x=1..infinity) niet convergeert voor 0 alpha k. Ad van Iets anders - dinsdag 23 augustus 2011
Ad van Iets anders - dinsdag 23 augustus 2011
Ad, Dat E(X2)¥voor a2 en bo is al bewezen. Probeer voor de momenten een recurrente betrekking te vinden en de eindigheid dan bewijzen met inductie. kn woensdag 24 augustus 2011
kn woensdag 24 augustus 2011
©2001-2024 WisFaq