Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65561 

Re: Re: Re: Ruwe momenten van de beta-geometrische verdeling

Ik reageer nog even op een andere manier.

Stel alpha = 1,7 en beta = 0,6. Volgens de formule voor m2 krijg je m2 = -5,571428572. Maar er geldt ook:

Sum(x*x*P(X=x),x=1..100000000) = 1109.597170

Dus hier geen negatief getal. Bovendien lijkt het erop dat

j - infinity = Sum(x*x*P(X=x),x=1..j) - infinity

Als je dit laaste netjes kunt bewijzen voor alpha 2 dan heb je echt aangetoond dat het tweede moment niet bestaat of beter gezegd oneindig is. Het feit dat de formule negatief wordt voor alpha 2 lijkt me nog geen bewijs, hoogstens een indicatie.

Ad van
Iets anders - dinsdag 23 augustus 2011

Antwoord

Ad,
Ik hoop dat door het antwoord op de vorige vraag het licht is gaan schijnen.

kn
dinsdag 23 augustus 2011

©2001-2024 WisFaq