Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65555 

Re: Re: Ruwe momenten van de beta-geometrische verdeling

Op de site:

http://www.socsci.ru.nl/~advdv/Hendriks.pdf

is de formule voor m2 als volgt bepaald (in Maple notatie):

m2 = Sum(x^2*P(X=x),x=1..infinity)

en dat is een som!

Ad van
Iets anders - maandag 22 augustus 2011

Antwoord

Ad,
In uw verhaal op de site geeft u de uitkomst voor het tweede moment. Deze is correct. Maar u vermeld niet dat het tweede moment alleen bestaat voor
$\alpha>$2 en $\beta>$0. Dus de opmerking dat deze voor bepaalde waarden van $\alpha$ negatief kan worden is onzin. Als je het tweede moment correct bepaald krijg je automatisch de voorwaarden waarvoor het moment bestaat. Daarom mijn vraag hoe u de uitkomst hebt bepaald alvorens ik de juiste methode geef.

kn
maandag 22 augustus 2011

 Re: Re: Re: Ruwe momenten van de beta-geometrische verdeling 
 Re: Re: Re: Ruwe momenten van de beta-geometrische verdeling 

©2001-2024 WisFaq