\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 65550 Re: Lijn raken en snijden Ik snap niet zo goed hoe u uitkomt op x=0 en x=1/3 En als ik die invul in het afgeleide dan krijg ik (0,4) en (1/3;5) is dit dan het eindantwoord? Mike Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 augustus 2011 Antwoord Je kunt $\Large\frac{4x-3}{x^{2}+1}$=$4,5x-3$ schrijven als $4x-3=(4,5x-3)(x^{2}+1)$ en dan oplossen. Als je x=$\large\frac{1}{3}$ invult bij de afgeleide dan komt daar 4,5 uit! Komt me bekend voor... die 4,5... WvR zondag 21 augustus 2011 Re: Re: Lijn raken en snijden ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap niet zo goed hoe u uitkomt op x=0 en x=1/3 En als ik die invul in het afgeleide dan krijg ik (0,4) en (1/3;5) is dit dan het eindantwoord? Mike Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 augustus 2011
Mike Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 augustus 2011
Je kunt $\Large\frac{4x-3}{x^{2}+1}$=$4,5x-3$ schrijven als $4x-3=(4,5x-3)(x^{2}+1)$ en dan oplossen. Als je x=$\large\frac{1}{3}$ invult bij de afgeleide dan komt daar 4,5 uit! Komt me bekend voor... die 4,5... WvR zondag 21 augustus 2011
WvR zondag 21 augustus 2011
©2001-2024 WisFaq