\require{AMSmath} Fout gedifferentieerd Hallo,Ik heb 2 vraagjes over 2 sommen:1. Mijn eerste vraag gaat over de volgende opdracht:Gegeven f(x)=x-2/$\sqrt{ }$x+1f(x) differtieren geeft f'(x)=ax+b/(x+1)1.5. Bereken a en b.Ik heb nu gedifferentieerd maar ik kom uit op f'(x)=-2x2-x+5/(x+1)1.5 maar dit klopt niet dus kunt u me helpen om het goed te doen?2. Mijn tweede vraag gaat over de volgende opdracht:g(x)=x·$\sqrt{ }$x2-3x+1Los exact op: g'(x)=0Nu heb ik gedifferentieerd en ik kom uit op g'(x)=4x2-9x+2/2$\sqrt{ }$x2-3x+1dan doe ik 4x2 -9x+2=0 en dmv de discriminant kom ik uit op x=1 of x=1/8Kunt u zeggen of dit goed is? Mike Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 20 augustus 2011 Antwoord 1.Je notatie is niet helemaal duidelijk. Bedoel je nu:f(x)=(x-2)/$\sqrt{ }$x+1f(x)=x-2/$\sqrt{ }$x+1f(x)=x-2/($\sqrt{ }$x+1)Misschien moet je 's haakjes schrijven!Ik begrijp niet zo goed waar die 'a' en 'b' ineens vandaan komt? Is dat een hint uit je boek?2.Als je bedoelt dan $g(x)=x\cdot\sqrt{x^{2}-3x+1}$ dan klopt de afgeleide, tenminste als je er nog wat haakjes bij zet.Alleen zou je dan uit moeten komen op x=2 of x=$\large\frac{1}{4}$, maar dat zal dan een rekenfout zijn! WvR zaterdag 20 augustus 2011 Re: Fout gedifferentieerd ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb 2 vraagjes over 2 sommen:1. Mijn eerste vraag gaat over de volgende opdracht:Gegeven f(x)=x-2/$\sqrt{ }$x+1f(x) differtieren geeft f'(x)=ax+b/(x+1)1.5. Bereken a en b.Ik heb nu gedifferentieerd maar ik kom uit op f'(x)=-2x2-x+5/(x+1)1.5 maar dit klopt niet dus kunt u me helpen om het goed te doen?2. Mijn tweede vraag gaat over de volgende opdracht:g(x)=x·$\sqrt{ }$x2-3x+1Los exact op: g'(x)=0Nu heb ik gedifferentieerd en ik kom uit op g'(x)=4x2-9x+2/2$\sqrt{ }$x2-3x+1dan doe ik 4x2 -9x+2=0 en dmv de discriminant kom ik uit op x=1 of x=1/8Kunt u zeggen of dit goed is? Mike Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 20 augustus 2011
Mike Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 20 augustus 2011
1.Je notatie is niet helemaal duidelijk. Bedoel je nu:f(x)=(x-2)/$\sqrt{ }$x+1f(x)=x-2/$\sqrt{ }$x+1f(x)=x-2/($\sqrt{ }$x+1)Misschien moet je 's haakjes schrijven!Ik begrijp niet zo goed waar die 'a' en 'b' ineens vandaan komt? Is dat een hint uit je boek?2.Als je bedoelt dan $g(x)=x\cdot\sqrt{x^{2}-3x+1}$ dan klopt de afgeleide, tenminste als je er nog wat haakjes bij zet.Alleen zou je dan uit moeten komen op x=2 of x=$\large\frac{1}{4}$, maar dat zal dan een rekenfout zijn! WvR zaterdag 20 augustus 2011
WvR zaterdag 20 augustus 2011
©2001-2024 WisFaq