\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 16994 Re: Vereenvoudigen machtswortels En hoe zit het dan als ik de derdemachtswortel van 864 wil vereenvoudigen?Als ik het ga ontbinden in priemfactoren krijg ik: 8642--- 4322--- 1082--- 542--- 273--- 93--- 33--- 1Dus derdemachtswortel van 864 = derdemachtswortel van 25 · 33En dan??Alvast bedankt voor de hulp! Rico Student universiteit - maandag 15 augustus 2011 Antwoord $\root 3 \of {864} = \root 3 \of {2^5 3^3 } = \root 3 \of {2^3 \cdot 2^2 \cdot 3^3 } = 2 \cdot 3 \cdot \root 3 \of {2^2 } = 6\root 3 \of 4$ WvR maandag 15 augustus 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
En hoe zit het dan als ik de derdemachtswortel van 864 wil vereenvoudigen?Als ik het ga ontbinden in priemfactoren krijg ik: 8642--- 4322--- 1082--- 542--- 273--- 93--- 33--- 1Dus derdemachtswortel van 864 = derdemachtswortel van 25 · 33En dan??Alvast bedankt voor de hulp! Rico Student universiteit - maandag 15 augustus 2011
Rico Student universiteit - maandag 15 augustus 2011
$\root 3 \of {864} = \root 3 \of {2^5 3^3 } = \root 3 \of {2^3 \cdot 2^2 \cdot 3^3 } = 2 \cdot 3 \cdot \root 3 \of {2^2 } = 6\root 3 \of 4$ WvR maandag 15 augustus 2011
WvR maandag 15 augustus 2011
©2001-2024 WisFaq