\require{AMSmath} Vereenvoudigen machtswortels Ik heb de volgende opgave: 3$\sqrt{ }$162Deze moet ik vereenvoudigen maar ik kan er echt niet op komen zou u mij kunnen helpenalvast bedankt Liesbe Iets anders - dinsdag 2 december 2003 Antwoord Je kunt 162 eerst ontbinden in priemfactoren: 162 2 --- 81 3 --- 27 3 --- 9 3 --- 3 3 --- 1162=2·343$\sqrt{ }$162=3$\sqrt{ }$(2·34)=3·3$\sqrt{ }$(2·3)=3·3$\sqrt{ }$6 WvR dinsdag 2 december 2003 Re: Vereenvoudigen machtswortels ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de volgende opgave: 3$\sqrt{ }$162Deze moet ik vereenvoudigen maar ik kan er echt niet op komen zou u mij kunnen helpenalvast bedankt Liesbe Iets anders - dinsdag 2 december 2003
Liesbe Iets anders - dinsdag 2 december 2003
Je kunt 162 eerst ontbinden in priemfactoren: 162 2 --- 81 3 --- 27 3 --- 9 3 --- 3 3 --- 1162=2·343$\sqrt{ }$162=3$\sqrt{ }$(2·34)=3·3$\sqrt{ }$(2·3)=3·3$\sqrt{ }$6 WvR dinsdag 2 december 2003
162 2 --- 81 3 --- 27 3 --- 9 3 --- 3 3 --- 1
WvR dinsdag 2 december 2003
©2001-2024 WisFaq