Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Moeilijke log

Goede dag,
sup 5 log sup4 log log x=0
Ik bedoel grondtal 5 log ˇgrondtal4 log ˇlogx=0
De uitkomst zou moeten zijnn105.
Toepassingen van de eigenschappen gevzen mij geen bevredigende en juist uitkomst.
Graag wat hulp aub.

Rik Le
Iets anders - maandag 15 augustus 2011

Antwoord

's Kijken wat er nu precies staat:

$
{}^5\log \left( {{}^4\log \left( {\log \left( x \right)} \right)} \right) = 0
$, denk ik...

Je krijgt dan zoiets als:

$
\eqalign{
& {}^5\log \left( {{}^4\log \left( {\log \left( x \right)} \right)} \right) = 0 \cr
& {}^4\log \left( {\log \left( x \right)} \right) = 1 \cr
& \log \left( x \right) = 4 \cr
& x = 10^4 \cr}
$

Waarbij de uitkomst dan 104 is.

WvR
maandag 15 augustus 2011

 Re: Moeilijke log 

©2001-2024 WisFaq