\require{AMSmath} Toepassen differentieren Hallo,Ik heb de volgende functie gedifferentieerd: k(x)=x·(4x-8)3Mijn antwoord is k'(x)=(4x-8)3+12x(4x-8)2Nu moet ik k'(x)=0 exact berekenen maar moet ik dan gewoon de haakjes wegwerken of iets anders doen?Zo ja: hoe doe je dat ook al weer met (4x-8)3? Mike Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 augustus 2011 Antwoord Dat is goed, maar je zou nog kunnen ontbinden in factoren. Er zit in beide termen een factor $(4x-8)^2$ die je buiten haakjes zou kunnen halen.$(4x-8)^3+12x(4x-8)^2=(4x-8)^2(4x-8+12x)=(4x-8)^2(16x-8)$Dat lijkt me dan mooi zat om $k'(x)=0$ op te lossen! Als je nog verder wilt herleiden dan kan je ook zo verder:$(4x-8)^2(16x-8)=16·(x-2)^2\cdot8(2x-1)=128(x-2)^2(2x-1)$Daarna is $k'(0)=0$ niet echt een probleem meer, denk ik. WvR zondag 14 augustus 2011 Re: Toepassen differentieren ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb de volgende functie gedifferentieerd: k(x)=x·(4x-8)3Mijn antwoord is k'(x)=(4x-8)3+12x(4x-8)2Nu moet ik k'(x)=0 exact berekenen maar moet ik dan gewoon de haakjes wegwerken of iets anders doen?Zo ja: hoe doe je dat ook al weer met (4x-8)3? Mike Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 augustus 2011
Mike Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 augustus 2011
Dat is goed, maar je zou nog kunnen ontbinden in factoren. Er zit in beide termen een factor $(4x-8)^2$ die je buiten haakjes zou kunnen halen.$(4x-8)^3+12x(4x-8)^2=(4x-8)^2(4x-8+12x)=(4x-8)^2(16x-8)$Dat lijkt me dan mooi zat om $k'(x)=0$ op te lossen! Als je nog verder wilt herleiden dan kan je ook zo verder:$(4x-8)^2(16x-8)=16·(x-2)^2\cdot8(2x-1)=128(x-2)^2(2x-1)$Daarna is $k'(0)=0$ niet echt een probleem meer, denk ik. WvR zondag 14 augustus 2011
WvR zondag 14 augustus 2011
©2001-2024 WisFaq