Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65421 

Re: Re: Primitiveren van breuk

Ja, dus je wilt dat er de kettingregel op toe wordt gepast. Dus dat er eigenlijk u-2 staat, met u=x-1. Waarvan de primitieve dus u-1 is, dus -1/u? Uiteindelijk dus -1/(x-1)?

sambo
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 22 juli 2011

Antwoord

Prima. Ik denk dat het inderdaad F(x)=1/(1-x)+C is of F(x)=-1/(x-1)+C, maar dat is hetzelfde. Dat kan je natuurlijk makkelijk zelf controleren door de afgeleide te nemen! Dus dat moet kunnen toch?

WvR
vrijdag 22 juli 2011

©2001-2024 WisFaq